Yapay Zeka Çalışmaları Adıyla Bir Başlık Oluşturabilir miyiz ?

hamitcan

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
Arkadaşlar merhaba,
Son zamanlarda yapay zeka ile ilgili gelişmeleri dikkate aldığımızda yapay zeka ile yapılmış çalışmaları içeren bir başlık oluşturmanın faydalı olacağını düşündüm. Eminim güzel paylaşımlar ortaya çıkacaktır. Aynı zamanda forumda açısından da heyecan verici bir durum olacaktır.

Arkadaşlar merhaba,
Son zamanlarda yapay zeka ile ilgili gelişmeleri dikkate aldığımızda yapay zeka ile yapılmış çalışmaları içeren bir başlık oluşturmanın faydalı olacağını düşündüm. Eminim güzel paylaşımlar ortaya çıkacaktır. Aynı zamanda forumda açısından da heyecan verici bir durum olacaktır.
Merhaba,

Bence oldukça faydalı bir öneri.

Özellikle yapay zekânın artık sadece sohbet etmek için değil; Excel, VBA, veri düzenleme, raporlama, otomasyon ve program geliştirme gibi işlerde de kullanılmaya başlanması, mutemetlik açısından da yeni bir alan ortaya çıkarıyor.

Ancak konuyu sadece “yapay zekâ ile hazırlanmış çalışmalar” şeklinde düşünmek yerine, yapay zekânın x işlerinde nasıl kullanılabileceği üzerine de paylaşımlar yapılırsa daha faydalı olacağını düşünüyorum.

Örneğin;

• Excel formülü oluşturma ve düzeltme
  • VBA kodu yazdırma ve geliştirme
  • Mevcut VBA kodlarındaki hataları bulma
  • Büyük Excel listelerini düzenleme
  • Tekrarlanan işlemleri otomatikleştirme
  • Rapor ve tablo hazırlama
  • Mevzuat araştırmalarında yardımcı araç olarak kullanma
  • Mevcut programlara yeni özellikler ekleme
  • Mutemetlikte karşılaşılan bir problemi yapay zekâ ile çözüme kavuşturma

gibi gerçek uygulama örnekleri paylaşılabilir.

Hatta yapılan çalışmanın yanında “Yapay zekâya ne soruldu, nasıl bir sonuç alındı ve mutemet tarafından nasıl geliştirildi?” şeklinde paylaşılması, konuya çok daha fazla katkı sağlayacaktır.

Çünkü yapay zekâ tek başına her zaman doğru sonucu vermeyebilir. Mutemetlik bilgisi + mevzuat bilgisi + insan kontrolü + yapay zekâ birlikte kullanıldığında çok daha anlamlı çalışmalar ortaya çıkabilir.

Bence böyle bir başlık açılması forumumuz açısından güzel bir başlangıç olur.

Küçük bir fikir olarak da başlığın adını “x Yapay Zekâ Uygulamaları” şeklinde koyabiliriz.

Günaydın
bencede gerekli güzel paylaşımlar olacaktır yada fikir yönlendirmeler olacaktır hepimizin faydalanacağı bilgiler olacaktır
kendi mesleğimle ilgili olarak birçok soru & cevap alarak yararlandığım yapay zeka ile ilgili şöyle bir sorunuma çözüm buldum
malum masraf fişleri biz muhasebeciler için oldukça zor ve meşakatli bir süreç fişlerin görüntüsünü atarak yapay zekadan bunları excel formatında oluşturmasını istedim.bir liste yaptı orayı şöyle yap burayı şöyle yap derken istediğim formatta tablo düzenledi
yüzlerce fişi saatlerce uğraşarak yaptığımız işlemi 10 dakikada tamamlayarak sonuç aldım..en önemliside hatasız olarak yaptı
bu ve bu gibi paylaşımlar yaparak sizlerinde fikir düşünce ve yönlendirmeleri ile daha neler neler çıkar diye düşünüyorum

iyi çalışmalar

Geri