• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Yapay Zeka

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Erdal
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Erdal

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ev: 2021 - Türkçe 32 Bit
İşyeri: 2016 - Türkçe 64 Bit
Merhabalar

Bugün size yapay zekanın nerelere geldiğinin anlaşılması adına başıma gelen bir olayı anlatmak istiyorum;

İşyerinde, bilgisayarda yüklü ve içinde birçok dosya ve klasör olan bir klasörün listelenmesi ve bunlarla ilgili excel sayfalarının oluşturulması ihtiyacı doğdu. Yapay zekayı açtım (Gemini-ücretsiz) ve ihtiyacımı yazdım ve adım adım gidelim dedim. Sonuç olarak, ben versiyon 3’te istediğim şeyleri tam olarak elde ettim. Ama o durmadı. Şöyle yapalım, böyle yapalım diyerek yeni önerilerde bulundu. Biraz boş vaktimin olması birazda meraktan versiyon 13’e geldik. (Önerilerinin ancak yarısını yaptım.)

Sadece paylaşmak istedim. Saygı ve selam ile …

Şifre: 1-2-3-4-8-12-16

Not: Konuyu yanlış yere açtıysam sayın yöneticilerimiz uygun yere taşıyabilir.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Öncelikle paylaşımınız için teşekkürler..

Yapay zeka motorlarını keşfedenler artık forumlara daha az soru sormaya başladılar.

En güzel yanı ise özellikle makro konularında sizin belki de kod yazmak için harcayacağınız dakikalarca süreyi saniyelere indirgemesidir.

Bu avantaj kişilere zaman açısından büyük kazançlar sağlıyor.

En doğru kodlamaya ulaşmak için soru cümlenizde hiç açık nokta bırakmamanız büyük önem arz ediyor. Eğer kısa ve hızlı olsun diye basit soru cümleleri kullanırsanız tam sonuca ulaşana kadar öneriler uzayıp gidiyor.

Ama soru cümleniz netse çoğu zaman tek seferde nokta atışı çözümler gelebiliyor. Sonrasında ise çoğunlukla ileri seviye çözüm önerileri geliyor. Talebinize göre bu önerileri de görebiliyorsunuz.

Büyük avantajlarından birisi de kod blokları üzerine küçük açıklamalar eklemesidir. Bu da meraklı kullanıcılar için kod okumayı bir nebze kolaylaştırıyor.

Geliştirme merakı olanlar için videodaki bilgiler faydalı olabilir..

Geri