yüzer yüzer satır toplama

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Eklediğiniz dosyayı bu yönde eklermisiniz.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhaba,

Bence dosyanıza veri ekleyerek güncelleyin. Ve dosyanıza eklediğiniz verilere göre oluşmasını istediğiniz sonuçları ekleyin. Bu şekilde daha hızlı sonuca gidebilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
excel 2010 türkçe
Korhan hocam formülde bir sorun yok ... formül düzgün çalışıyor. Benim sorunum formülü çok uzun bir alana kopyalıyacağım. Dolayısıyla o formülün arama yaptığı alan adresi
y5:ab16.... y17:ab28.....y29:ab40 şeklinde gitmesi gerekirken
normal bir kopyalamada
y5:ab16.... z5:ac16.....aa5:ad16 şeklini alıyor...

bende diyorum ki... y ve ab sabit kalmak şartıyla
kulağından tutup sağa doğru kopyaladığımda formülde sadece satır numaraları nasıl sabit aralıklarla artırılabilir.. Çözemediğim mevzu bu.

Excel Vers. ve Dili
excel 2010 türkçe
sanırım ikinci bir dolaylı fonksyonu girmem gerekiyor... onu çözmeye çalışıyorum

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Sayın ant1905,

Neden sürekli formül üzerinden konuyu açıklamaya çalışıyorsunuz. Formülü bir kenara bırakıp yapmak istediğinizi açıklarsanız belki daha pratik bir formül önerebiliriz.

--------------------------------------------------------------------------------------

$Y5:$AB16 formülde bu bölümlerin yerine aşağıdaki eki yazınız.

KAYDIR($Y$5;SÜTUNSAY($H$2:H2)*12-12;;12;4)

.

Excel Vers. ve Dili
excel 2010 türkçe
Ömer hocam büyüksün... başkada bişi demiyorum :) Vallahi helal olsun... ne kadar teşekkür etsem azdır size. Allah zihin açıklığı versin, aklınıza emeğinize sağlık.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Rica ederim, işinize yaradığına sevindim. Yalnız formülde ki amaçınızı merak ettim doğrusu.

.

Excel Vers. ve Dili
excel 2010 türkçe
Ömer hocam izah etmek boynumun borcu oldu artık.. En kısa sürede örnek bir tablo hazırlayıp sunucam size. Sadece el yordamıyla düzeltmenin yorgunluğu değil hata olasılığını da elimine ediyor bu formül. Bu arada bu denli excel bilgisine sadece hayran kalınır. Sizin nazarınızda tekrar hem adminlerimize hem uzmanlarımıza bir kere daha teşekkür ederim. Bilgilerinizi tecrübelerinizi bu denli alçakgönüllükle paylaştığınız için. Bu site gerçekten bence abartısız söylüyorum Türkiyedeki ( türkçe olduğu için) en faydalı sitelerden biridir. İnanılmaz bir emek ve bilgi paylaşımı var.
Örnek dosyayı da en kısa sürede sunacağım.:)

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Hafta1 de Murat' 30 yazdınız. ( I14 hücresi )

Peki bu durum da Abdullah ( I2 hücresi ) bölümüne de 30 yazmak gerekmiyormuydu. Mantık bu mu?

.