Hücre Kopyalama/ Hızlı Doldurma Hk.

canturksn

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2016 ve vba
Merhaba,
Dosya üzerinden kopyalama ve hızlı doldurma ilgili ayarların hepsi aktif durumda olmasına rağmen herhangi bir hücreyi ctrl c+ ctrl v yaptığımda kopyalıyor ama yapıştırmıyor.Panonun da boş olduğunu belirtmek isterim. Bir de hızlı doldurma olarak adlandırdığımız sağ alt köşeden çekip aşağıya doğru götürünce de sanki hiçbir şey olmamış gibi boş hücre durmaya devam ediyor. Rengister üzerinden excel dosyasını silip tekrardan oluşturdum. Ayarların hepsini kontrol ettim. Sorun nerden kaynaklanabilir ?

Merhaba,

- Kopyalama yaptığınız hücredeki veri formül mü içeriyor?
- Kopyaladığınız veri başka bir uygulamaya yapıştırmayı deneyebilir misiniz? not defteri web sayfası fark etmez bir yerde yapıştırmaya çalışın.
Formül içermiyor yada gelen formülün karşılığı var ise, başka bir yere yapıştırdığınızda görünüyor ise; Mümkünse kişisel bilgiler içermeyen örnek bir dosya paylaşın, inceleyelim.
iyi çalışmalar.

Veri içermiyor. Normal boş veya dolu bir excel açtığımda hücreye 123 bile yazsam nedense olmuyor. Dosyayı başka bir bilgisayarda açınca bir problem olmadan her iki işlemi de yapabiliyorum. Hücreyi kopyalayıp başka bir office programına yapıştırabiliyorum. Ayriyeten başka office programlarında kopyala yapıştırım düzgünce çalışıyor.

Durumu gösterir bir video çekip paylaşabilirmisiniz. Mümkünse excel tam ekran olarak görünsün.

Öncesinde linkler deki yöntemleri deneyiniz.

Paylaştığım linklerde menü resetleme kodları var onları deneyip sonucu bildirir misiniz?

Onları da denedim size videoyu çektikten sonra fakat düzelmedi hala

Özel bir eklenti kullanıyor olabilir misiniz?

Eklentiler menüsünün görselini paylaşır mısınız?

Ektedir. Herhangi bir eklenti aktif değil

Ekli dosyalar

• Comeklenti.JPG
    Comeklenti.JPG
    73.4 KB · Görüntüleme: 2
  • eklenti.JPG
    eklenti.JPG
    104.1 KB · Görüntüleme: 2
  • excel_eklenti.JPG
    excel_eklenti.JPG
    80.9 KB · Görüntüleme: 2
Hızlı teşhis için şunları deneyin:

Win + R
excel /safe
Boş bir dosya açın.
A1'e 1 yazın.
Sağ alt köşeden aşağı çekin.
Ctrl+C → Ctrl+V deneyin.

Güvenli modda çalışıyorsa sorun Excel'in kendisinde değil, eklenti veya makrodadır.

Maalesef ki orada da çalışmadı ben bunların dışında regedit üzerinden excel dosyasını da inaktif edip denedim o şekilde de çalışmadı. İşin garibi diğer office programları veya bilgisayarın başka uygulamalarında çalışıyor.

Birde Shift+Insert ile yapıştımayı deneyiniz..

Yine olmazsa ofis uygulamasını temiz şekilde sistemden kaldırıp yine temiz kurulum yapmanızı önereceğim.

Korhan Bey dediğiniz gibi kaldırıp tekrardan yükledim 2016dan 2024 sürümüne geçtim tüm sorun çözüldü.
Teşekkür ederim yardımlarınız için

Geri